Европейските избори са изключително важни за партията. България заслужава да

...
Европейските избори са изключително важни за партията. България заслужава да
Коментари Харесай

БСП избира нов лидер през октомври

" Европейските избори са извънредно значими за партията. България заслужава да бъде пълновръстен, равнопоставен член на Европейския съюз. В Европейския парламент би трябвало да отидат хора, които са проевропейски настроени, само че ще пазят българския суверенитет и българския народен интерес ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на Националния съвет на партията, с което бе даден старт на подготовката за изборите за Европейски парламент през юни.
Прочетете още
Тя посочи, че тази година за Българска социалистическа партия ще има и цялостен цикъл от избори вътре в организацията – ще се избират нови управления от съществени партийни организации, общински ръководители, регионални ръководители, делегати на Конгреса и други.

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че от февруари стартират събранията на главните партийни организации за номинации за евродепутати. През март ще има конференции, на които да бъдат прегледани номинациите и да бъдат утвърдени, както и изпратени до Националния съвет, който ще заседава през април. Тогава ще станат ясни и имената на евродепутатите.

Веднага след евровота, през юли, стартира пъпният цикъл от вътрешни избори, който ще продължи до септември, а през октомври социалистите ще си изберат нов водач. През ноември пък ще има конгрес, когато новоизбраният ръководител ще встъпи в служба.

„ Смятаме, че сега ни ръководи едно от най-антиевропейските държавни управления, които сме имали. Фактите го потвърждават. Със единодушието си да бъдем признати отчасти в Шенген, единствено по въздух и вода, те подцениха и унищожиха напъните на доста държавни управления и партии преди тях, сложиха България в унизителното състояние да приема подхвърлени трохи. Страната ни отдава заслужава и е изпълнила всички критерии, с цел да бъде пълновръстен член ”, посочи Корнелия Нинова.

Тя дефинира като цялостен неуспех политиката на актуалното държавно управление по повод приемането на България в Шенген.

„ Днес научихме, че може и да не влезем в еврозоната от 1 януари 2025 година, а от юли или може би някъде по-нататък. Тоест и тези цели са пред неуспех. Да не забравяме, че по време на това ръководство бяхме вкарани в черен лист за пране на пари ”, съобщи още Нинова.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР