Европейските институции предупредиха, че Русия и Китай водят дезинформационни кампании.

...
Европейските институции предупредиха, че Русия и Китай водят дезинформационни кампании.
Коментари Харесай

Брюксел предупреди, че Русия и Китай сеят дезинформация и конспирации

Европейските институции предизвестиха, че Русия и Китай водят дезинформационни акции. В четвъртък ​​следобед комисията по външни работи организира значим спор с висшият представител за външната политика на Европейската комисия Жозеп Борел по отношение на последния отчет на Европейската работа за външна активност.

"Докладът разкрива доста тревожни обстоятелства, да вземем за пример забележителния брой координирани дезинформационни акции от съветското и от китайското държавно управление за разпространяване на погрешна здравна информация в границите на Европа и в нейното съседство, както и на тайни теории и изказвания, че единствено властническите политически системи – а не демокрациите – са в най-хубаво положение да се оправят с актуалната рецесия ", съобщи ръководителят на комисията на Европейския парламент по външни работи Дейвид Макалистър.

Евродепутатите повдигнаха въпроси за редактирането на текста на този отчет, по отношение на медийни изявления съгласно които, наличието е било променено и смекчено по гледище на китайското държавно управление.

"Наскоро Европейският парламент акцентира, че едно нещо е ясно: Европейски Съюз би трябвало да остане свободен от непозволено политическо и икономическо въздействие извън. Демокрацията не е дума изпразнена от наличие. Убеден съм, че откритият спор по отношение на дейностите, подхванати от европейските водачи, съставлява преимущество, а не спънка, защото ни оказва помощ да вземем верните решения. В същото време няма подозрение, че Европейски Съюз би трябвало да стане по-добър в стратегическото комуникиране на всички свои дейности в Европа и в чужбина, като в същото време продължава да се бори с външната дезинформация, подправените вести и хакерските атаки ", изясни Макалистър.

В последната резолюция на Парламента за пандемията от COVID-19 от 17 април евродепутатите приканиха Европейската комисия да се опълчи на нападателните съветски и китайски пропагандни старания, които експлоатират пандемията, с цел да подкопаят единството на Европейски Съюз и да подклаждат съмнение в европейските жители към Съюза.

"За да се противопоставим на отрицателните информации, е изключително значимо да поддържаме връзка самодейно за финансовата, техническата и здравната поддръжка на Европейски Съюз в отговор на пандемията, както сред страните от Европейски Съюз, по този начин и с другите ни сътрудници, измежду които и Китай. Повечето актове на взаимност от организации, експерти или частни лица се случват надалеч от погледа на камерите и репортерите. Но също по този начин би било незаслужено към всички здравни служащи, доброволци, помагащи на съгражданите си и хора, организиращи превозването на животоспасяващо съоръжение, да оставим лъжите за неналичието на европейска взаимност да се популяризират, без да се борим дейно против тях. ", сподели още ръководителят на комисията по външна политика.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР