Европейските институции не могат да изискват от кандидатите за работа

...
Европейските институции не могат да изискват от кандидатите за работа
Коментари Харесай

Институциите на ЕС не могат да дискриминират на базата на езика, реши евросъдът

Европейските институции не могат да изискват от претендентите за работа да владеят съответни езици като британски и френски език, в случай че не дават приемливо опрощение, реши Съдът на Европейския съюз, осведоми " Политико ".

Решението дейно удостоверява правосъдно решение от 2016 година на Общия съд на Европейски Съюз, който разгласи, че е нелегално институциите на Общността да се отнасят към претендентите за работа по друг метод, учредено на техните езикови умения, когато наемат чиновници.

Днес Съдът на Европейски Съюз реши в интерес на Испания, която внесе тъжба за дискриминация, а също по този начин отхвърли молба на Европейската комисия да анулира решението на Общия съд от преди три години.

През 2016 година Европейският парламент пусна разгласи за наемане на водачи. В условията се отбелязваше, че водачите би трябвало да имат " приемливи знания " по британски, френски или немски език в допълнение към един от 24-те публични езика на Европейски Съюз. Апликационната форма за позицията беше налична единствено на тези три езика, което накара Съда на Европейски Съюз да заключи, че процесът по наемане е довел до " разграничение въз основата на езика, което кардинално е неразрешено ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР