Европейските депутати дойдоха в България, защото има системен проблем с

...
Европейските депутати дойдоха в България, защото има системен проблем с
Коментари Харесай

Елена Йончева: Проблемите с върховенството на закона в България са по-сериозни, отколкото предполагаха в Брюксел |

Европейските депутати пристигнаха в България, тъй като има систематичен проблем с върховенството на закона, битката с корупцията и свободата на медиите. Задачата на задачата на Мониторинговата група за народна власт на Европейския парламент (ЕП) е да предизвикаме спор за това, както в България, по този начин и в Екологичен потенциал. Ще търсим отговори и от идващото държавно управление в България, тъй като по-сериозните промени могат да се случат единствено при постоянен кабинет и поддръжка в Народното събрание.



Това разяснява Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, след края на задачата на Европейския парламент в България, от която тя беше част. Делегацията включваше представители на всички политически групи. В София те се срещнаха с президента Румен Радев, основния прокурор Иван Гешев, министри, публицисти, неправителствени организации и с омбудсмана.

Най-важното е, че насочихме вниманието на Европейския парламент към България. Когато бях определена за европейски народен представител през 2019 година, в Брюксел не знаеха за големия мащаб на проблемите. Сега стигнахме досега, в който всички са уверени, че би трябвало да бъдат подхванати незабавни ограничения, разяснява още Елена Йончева. Тя открои две области, които са изключително значими – свободата на медиите и битката с корупцията. Независимо кой е на власт, би трябвало да се основат такива правила, тъй че европейското финансиране за медиите да е транспарантно и съгласно ясни критерии, съгласно нея. Борбата с корупцията ще понижи бедността, която прави хората подвластни, счита още тя.

Елена Йончева уточни, че Планът за възобновяване и развиване ще даде големи благоприятни условия за страната, само че е извънредно значимо европейските средства, които се чакат по него да бъдат транспарантно усвоени, тъй като в противоположен случай ще потънат без никакъв резултат. Евродепутатът напомни проучване на Екологичен потенциал, което демонстрира, че България годишно губи 11 милиарда евро поради корупция.

Има прекомерно огромна безотговорност в битката с корупцията. Тя е отрова, тя разяжда страната, разяснява и ръководителят на Мониторинговата група за народна власт София ин`т Велд. В същото време тя съобщи, че е доста окуражена, че е срещнала хора, които са посочили увереност и подготвеност да осъществят смяна и да градят българското общество.

България е поела по правилен път, съобщи и Елена Йончева.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР