Европейските държави в южната част на региона и в Средиземно

...
Европейските държави в южната част на региона и в Средиземно
Коментари Харесай

Bloomberg: Южна Европа се завръща на пазара за руски суров петрол

Европейските страни в южната част на района и в Средиземно море правят секрети покупки на съветски нефт, засилвайки търсенето на въглеводороди от Русия, до момента в който покупките от страните от Северна Европа спадат, съобщи Bloomberg в понеделник, базирайки се на данни за придвижването на танкери.

Според организацията през седмицата, завършила на 5 август, размерът на доставките на недопечен нефт от съветските експортни терминали в Балтийско и Черно море до италианските пристанища е достигнало седемседмичен връх.

Освен това за първи път от април Испания е закупила партида нефт Urals, макар че съгласно изданието доставката е осъществена от Казахстан. Освен това за първи път от февруари Гърция закупи съветски вид нефт, до момента в който България и Румъния усилиха покупките си на въглеводороди от Руската федерация до 255 000 барела дневно.

В допълнение към европейските страни, покупките се усилиха и в Турция - до най-високите стойности от шест седмици.
Според Bloomberg растежът на търсенето на съветски нефт от редица европейски страни демонстрира високи опасности от нарушение на режима на наказания против Руската федерация, който включва, наред с други неща, отвод от закупуване на недопечен нефт от декември 2022 година

Агенцията пресмята, че общите доставки на съветски недопечен нефт за европейските консуматори сега се правят оценка на към 1,38 милиона барела дневно, най-високият през последните 5 седмици, само че по-нисък от доставките преди специфична интервенция от 1,85 милиона барела дневно.

След началото на съветската специфична интервенция в Украйна, западните страни започнаха да постановат наказания против Руската федерация, по-специално върху съветските енергийни запаси. Шестият пакет планува последователно въвеждане на ембарго върху вноса на нефт от Руската федерация. Забраната ще засегне единствено доставките по море, а нефтът, приближаващ по тръбопровода " Дружба ", не предстои на ограничавания. Сега страните от Г-7 разискват въвеждането на ограничавания върху оптималната цена на петрола от Руската федерация, както и разновидности за цялостна възбрана на услуги, които разрешават превозването на съветски нефт и петролни артикули.

Днес беше обявено, че през петролопровода " Дружба " за Унгария, Словакия и Чехия.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР