Европейските държави са готови да наложат дори самостоятелни и още

...
Европейските държави са готови да наложат дори самостоятелни и още
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Има готовност за по-силни санкции към КНДР

Европейските страни са подготвени да наложат даже независими и още по-силни наказания против Северна Корея.
Това сподели в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева за следващия нуклеарен опит в Северна Корея. „ Доста постоянно имаше провокации, само че това беше най-силният опит. България беше една от първите страни, която осъди този опит – реагирахме незабавно.
Единственият път за решение е мирният. Натискът, който се опитваме да окажем посредством глобите, е този кротичък път. Трябва да работим с сътрудниците, би трябвало да работим с Русия, Китай. Радваме се, че съумяха да реализират единогласие, които се предложиха на Съвета за сигурност в Организация на обединените нации преди два дни, ускориха се глобите, усили се вносът на петролни артикули, блокираха се някои от сметките, забрани се работата на севернокорейци”, изясни Захариева. По думите й, когато се постановат сходни наказания, се обръща внимание те да не обиден популацията, само че сигурно те ще му се отразят.
Европейските страни са подготвени да наложат даже независими и още по-силни наказания против Северна Корея, акцентира министър Захариева. „ Няма по какъв начин да променим режима там. Това би означавало въоръжено решение на въпроса. Искаме да водим разговор, само че истината е, че от време на време те не желаят. България е една от 7-те страни от Европейски Съюз, които имат посланичество там, с много стеснен състав, без дипломат. Във всяка една от страните, които имат непрекъснато посланичество, би трябвало да се води разговор посредством, да вземем за пример, филантропична помощ за популацията, с цел да видят те, че ние нямаме прикрит дневен ред. А по-скоро – безспорното предпочитание на цялата интернационална общественост за това да няма нуклеарно оръжие на Корейския полуостров. Не е решението в този момент в Южна Корея да разположим нуклеарни глави. Трябва да се работи с Япония, Южна Корея, Русия и Китай “, сподели още Екатерина Захариева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР