Европейските държави не трябва да облекчават твърде бързо ограниченията срещу

...
Европейските държави не трябва да облекчават твърде бързо ограниченията срещу
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Не облекчавайте мерките, за да нямаме трета COVID-вълна след Коледа


Европейските страни не би трябвало да облекчават прекомерно бързо рестриктивните мерки против ковид а, предизвести ръководителят на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен , наблягайки риск а от трета вълна след Коледа , съобщи БГН Европейски Съюз .

Някои европейски страни постепенно започнаха да облекчават ограничения те, в това число наредбите за стоене вкъщи, готвейки се за ваканции в края на годината. Но Фон дер Лайен сподели пред евродепутатите: “Трябва да се поучим от лятото и да не повтаряме същите неточности, отпускайки ограничения те прекомерно бързо. ”

Френският президент Еманюел Макрон разгласи късно във вторник, че магазините могат да отворят още веднъж в събота и заповедите за престой у дома в цялата страна ще бъдат анулирани от 15 декември, макар че ще бъде въведен вечерен час.

16 немски провинции договориха насоки за Коледа , които са по-малко строги от препоръчаните за останалата част на декември, макар че случаите на ковид в страната доближиха близо един милион. Държавните водачи се съгласиха да лимитират събиранията до 10 души по време на празниците от 23 декември до 1 януари – двойно ограничаване от ограничения те през останалата част на декември.

Последният бюлетин на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите, публикуван при започване на тази седмица, класифицира ситуацията в множеството страни от Европейския съюз, в това число във Франция и Германия, като “сериозно тревожно ”.

„ Отпускането прекомерно бързо и прекомерно доста основава риск от трета вълна след Коледа “, сподели Фон дер Лайен. “Преди седмици споделих, че тази Коледа ще бъде друга. И да, ще бъде по-тиха. ”

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР