Европейските автомобилни производители най-вероятно ще бъдат засегнати от стачката на

...
Европейските автомобилни производители най-вероятно ще бъдат засегнати от стачката на
Коментари Харесай

Кои европейски производители са в най-голям риск от първото мащабно спиране от близо 50 години на докерите в САЩ

Европейските автомобилни производители най-вероятно ще бъдат наранени от стачката на докерите в пристанищата на източното крайбрежие на Съединени американски щати и крайбрежието на Персийския залив. По-дълго спиране може да се окаже " изтощително " за целия бранш, разясняват представители на промишлеността и анализатори.

Докерите започнаха първото си огромно прекъсване от съвсем 50 години през вчерашния ден, спирайки потока на към половината океански кораби на Съединени американски щати.

Синдикатът на Международната асоциация на крайбрежните служащи, представляващ 45 000 пристанищни служащи, преговаряше с работодателската група на американския морски алианс (USMX) за нов шестгодишен контракт.

Група, представляваща огромни автомобилни производители, прикани Белия дом да посредничи за резолюция.

" Една продължителна стачка ще бъде изтощителна за веригата за доставки на коли и ще навреди на автомобилните общности и потребителите ", разяснява Джон Бозела, основен изпълнителен шеф на Алианса за автомобилни нововъведения.

Той означи, че пристанищата, наранени от стачката, са обработили 34% от цялата търговия с коли и елементи в Съединени американски щати на стойност 135,7 милиарда $ предходната година.
 Как докерите в Съединени американски щати могат да срутен световния морски превоз
Как докерите в Съединени американски щати могат да срутен световния морски превоз

Това ще е първата толкоз огромна стачка от 1977 година насам

" Ако продължи седмици, това ще бъде покруса ", сподели Стив Хюз, основен изпълнителен шеф на HCS International, който поучава автомобилния бранш по проблемите на корабоплаването.

Въпреки че производителите на коли биха могли да устоят известно време без доставки на транспортни средства, дефицитът на части сигурно ще навреди.

Асоциацията на производителите на коли и съоръжение, комерсиална група за снабдители на коли, също прикани президента Джо Байдън да принуди двете страни да се върнат на масата за договаряния.

Недостигът на части може да накара някои автомобилни производители да понижат производството на коли, макар че анализатори считат, че някои може безшумно да приветстват това. Stellantis да вземем за пример, има доста огромни ресурси от транспортни средства.

Анализаторът на Barclays Дан Леви съобщи, че 70% от вноса на авточасти в Съединени американски щати идва през засегнатите пристанища, макар че фирмите евентуално са натрупали някои ресурси, защото рискът от стачка е бил забележим от известно време.

Европейските производители на коли, доста от които употребяват пристанищата в стачка, ще бъдат най-засегнати, съобщи още Леви.

BMW и Volkswagen споделят, че следят обстановката от близко и работят за минимизиране на всяко влияние, до момента в който Volvo Car съобщи, че създава проекти за деяние при изключителни обстановки, само че към момента не е имало видимо влияние.

Европейският импорт съставлява съвсем половината от продажбите на немските автомобилни производители в Съединени американски щати през последните години и Volvo Car е още по-зависима, съобщи Леви.

Въпреки това, с по-високи ресурси от нормалното, фирмите може да са се подготвили и въздействието на стачката може да бъде лимитирано, с изключение на дълго спиране, сподели той. Производителят на камиони Volvo сподели, че компанията е складирала елементи и е обмисляла пренасочване на доставките, с цел да минимизира въздействието, и не чака никакво влияние в кратковременен проект.

Производителите на коли в Детройт в действителност могат да се възползват непретенциозно, защото понижените ресурси в промишлеността биха могли да лимитират ценовия напън, сподели Леви. Компаниите, в това число General Motors и Ford са по-вероятно наранени от вноса на части, защото по-голямата част от техния импорт на транспортни средства идва с камиони и железопътен превоз от Канада и Мексико.

Ford сподели, че е прекомерно рано да се спекулира за евентуални въздействия.

Азиатските производители на коли може да бъдат по-малко наранени съгласно екипчета.

Toyota, натрупал спомагателен инвентар от транспортни средства през последните няколко седмици, с цел да завоюва време и следи от близко договарянията, съобщи в изявление изпълнителният вицепрезидент на Toyota за Северна Америка Джак Холис.

Mazda съобщи, че пристанищата на Балтимор и Джаксънвил, Флорида, са значими за японския авто производител, само че запасите от коли са задоволителни, с цел да отговорят на краткосрочното търсене. Honda е наранена от стачката, само че не дава детайлности, до момента в който Nissan съобщи, че е приложил изключителни ограничения за намаляване на закъсненията, само че отхвърли да даде детайлности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР