Европейските акции достигнаха най-ниското си ниво от близо месец в

...
Европейските акции достигнаха най-ниското си ниво от близо месец в
Коментари Харесай

Световните борси отново се оцветиха в червено*

Европейските акции доближиха най-ниското си равнище от близо месец в ранната търговия в четвъртък на фона на спада на немското потребителско доверие и възходящият брой на случаите на инфектирани с COVID-19 на континента, съобщи Ройтерс.

Общият европейски показател STOXX 600 записа спад от 1,64 пункта, или 0,45%, до 359,15 пункта.

Немският бенчмарк DAX се намали с 64,71 пункта, или 0,52%, до 12 492,93 пункта, откакто Институтът за пазарни изследвания GFK заяви, че показателят му за немското потребителско доверие е понижен до минус 3,1% през ноември по отношение на минус 1,7 пункта през октомври.

Водещият показател на Лондонската борса FTSE 100 изтри 17,71 пункта от цената си, или 0,31%, достигайки равнище от 5 758,79 пункта на фона на поветинвяването с 1,32% на акциите на притежателя на British Airways – IAG, откакто компанията разгласи загуба от 1,17 милиарда паунда за последното тримесечие.

Френският индикатор CAC 40 се намали с 25,35 пункта, или 0,52%, до 4 828,6 пункта.

Вниманието на вложителите остава фокусирано върху утежняването на пандемията на Стария континент, като Испания стана първата страна в Западна Европа с повече от 1 млн. регистрирани случая на инфектирани с короанвирус. Междувременно в Германия бяха регистрирани над 10 хиляди нови инфектирани за едно денонощие за първи път.

„ В момента сме по-предпазливи във връзка с прогнозите за растежа през четвъртото тримесечие, в сравнение с преди няколко седмици “, разяснява Жулиен Ситарамду от  Zurich Insurance Group.

„ Не чакаме срив като от второто тримесечие, само че е по-вероятно Q4 да е покрай застоялост на фона на връщането на рестриктивните мерки в някои браншове “, прибавя той.

Сезонът на докладите обаче протича по-добре от предстоящото, като англо-холандската компания за потребителски надмина прогнозите на анализаторите. Компанията записва оборот от 12,9 мрлд. евро по отношение на предстоящи 12,7 милиарда евро. Акциите и нарастнаха с 0,17%

Понижения на Уолстрийт

Основните показатели на Нюйоркската фондова борса записаха намаления в сряда на фона на продължаващите договаряния сред ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и финансовия министър Стивън Манучин за пакета от стопански тласъци в Съединени американски щати, съобщи Си Ен Би Си.

Промишленият показател Dow Jones приключи сесията със спад от 97,97 пункта, или 0,35%, до 28 210,82 пункта, откакто по-рано регистрира растеж от над 100 пункт. Широкообхватният индикатор Standard & Poor’s 500 се намали с 7,56 пункта, или 0,22%, до 3 435,56 пункта. Индексът на високотехнологичните сдружения Nasdaq изтри 7,56 пункта от цената си, или 0,22%, достигайки равнище от 3 435,56 пункта.

В сряда Пелоси съобщи в изявление за Ем Ес Ен Би Си, че се е надявала двете страни да реализират съглашение за размера на пакета за стимулиране на стопанската система по-късно денем. Това обаче по този начин и не се случи. Коментарът на Пелоси пристигна, откакто канцеларията на Белия дом Марк Медоус съобщи, че тя и Мнучин са посгитнали „ добър прогрес “ в договарянията, само че акцентира, че към момента има работа за извършване за реализиране на съглашение.

Демократите и администрацията на Тръмп пробват от месеци да изгладят разликите си във връзка с ограниченията за стимулиране на американската стопанска система в миг, в който броят на инфектираните с ковид в страната продължава да пораства.

Икономистът от Goldman Sachs Алек Филипс разяснява тематиката със тласъците, като съобщи, че „ най-големите проблеми остават нерешени, а постигането на договорка не наподобява изключително близо “.

„ Като се имат поради огромни разминавания в позициите и малко оставащо време, наподобява малко евентуално Пелоси и Манучин да реализират договорка преди изборите. По-важното е, че даже през идващите дни да да бъде оповестена, тя най-вероятно няма да бъде утвърдена преди изборите “, споделя той.

Акциите на Netflix поевтиняха с 6,92%, откакто компанията регистрира разочароваща облага за последното тримесечие и по-малък от предстоящото растеж на клиентите. Goldman Sachs и Boeing се показаха най-зле от компаиите в Dow, записвайки спад с 2,46% и 2%.

Тези резултати бяха в известна степен обезщетени от 28,3-процентовкият скок на акциите на Snap, откакто компанията зад обществената мрежа Snapchat регистрира по-добър от предстоящото резултат за тримесечието. Това докара до растеж на акциите на Twitter и Фейсбук с 8,39% и 4,17%.

У нас                                                                                                                             

Индексите на Българската фондова борса (БФБ) записаха най-вече покачвания в ранната търговия. Основният показател SOFIX регистрира растеж от 1,68 пункта, или 0,39%, до 429,68 пункта. BGBX40 се увеличи с 0,25 пункта, или 0,26%, до 97,91 пункта. BGTR30 напредна с 0,87 пункта, или 0,18%, до 485,20 пункта. BGREIT се намали с 0,17 пункта, или 0,12%, до 136,15 пункта.

 

*Информацията е настояща към 13:10 часа
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР