Европейски средства по програмата Региони в растеж ще получат училища

...
Европейски средства по програмата Региони в растеж ще получат училища
Коментари Харесай

Училища в област Благоевград ще получат европейски средства

Европейски средства по програмата „ Региони в напредък ” ще получат учебни заведения в Благоевградска област. В развой на подписване на контракти са планове на общините Петрич и Гоце Делчев на стойност 11 милиона лв. за спортна инфраструктура.

Благоевград

Община Благоевград следва да подаде своите оферти за възстановяване положението на просветителната инфраструктура на стойност близо 4 милиона лв.. В община Петрич с обезпечените средства в размер на 5,5 милиона лв. ще се ремонтира физкултурният салон и ще се построи футболно игрище в гимназия „ Пейо Яворов ”,заIII ОУ „ Гоце Делчев “ са планувани нови спортни площадки.

От новите спортни уреди ще се възползват близо 2500 деца. В Гоце Делчев за малко над 6 милиона лв. ще се ремонтират и разширят физкултурните салони на Второ главно учебно заведение „ Гоце Делчев “, пари ще има и за детските градини „ Радост “ и„ Калинка ”. Безвъзмездна финансова помощ за повишение на енергийната успеваемост на физкултурните салони ще има и за учебни заведения в община Разлог, а в Сандански ще се обнови земеделската гимназия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР