Европейски регулатор даде зелена светлина на компанията Tesla Inc. да

...
Европейски регулатор даде зелена светлина на компанията Tesla Inc. да
Коментари Харесай

ЕС даде зелена светлина на Тесла, автомобилите ог Модел 3 идват в Европа

Европейски регулатор даде зелена светлина на компанията Tesla Inc. да доставя своите коли " Модел 3 " (Model 3) в Европа, което отваря нов значим пазар за американския производител на електрически автомобили след направените от него последни съкращения, целящи понижаване на разноските, оповестява MarketWatch.

В понеделник Нидерландският оторизиран орган за транспортните средства, който разполага с регулаторни права от името на целия Европейски Съюз, съобщи, че " Модел 3 " дава отговор на условията за европейските пътища. Тесла очакваше сходно утвърждението и към този момент отвори онлайн поръчки за някои европейски страни по-рано този месец, разяснява БНР.

Говорител на Тесла съобщи, че доставките на разновидността електрически автомобил Model 3 с дълготраен обсег се чакат да стартират през февруари. Блогът Electrek пък заяви, че товарен транспортен съд, пренасящ повече от 1000 от Model 3, към този момент е напуснал доскоро повече от седмица пристанището на Сан Франциско евентуално с посока към Европа.

В понеделник Тесла разгласява фотография в Туитър на " Европейски " Модел 3 " отвън индустриалната линия ".

Тесла чака най-скъпият негов електрически автомобил да бъде шлагер в Европа, където продажбите на електрически коли набъбнаха мощно през предходната година. Европа е значим район в бъдещите проекти на Тесла, а основният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск съобщи, че Германия е водещото място за създаване на европейски великански цех за произвеждане на литиево-йонни акумулатори за колите Тесла.

Акциите на Tesla Inc. се сринаха през петъчната търговия с близо 13% след новината, че ще бъдат съкратена 7% от работната мощ на компанията като част от напъните за понижаване на разноските и след информация за по-слаба облага за четвъртото тримесечие на предходната година.

От началото на годината насам акциите на Tesla се намаляват с 9%, като в това време необятният фондов показател S&P500 набъбна с 6,5%, а в границите на 2018-а година акциите на Tesla се обезцениха с 13,6%, до момента в който показателят S&P500 се намали с към 5 на 100.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР