Европейски представители обявиха предложенията на британския премиер Тереза Мей за

...
Европейски представители обявиха предложенията на британския премиер Тереза Мей за
Коментари Харесай

Брюксел разочарован от предложението на Мей за уседналост на гражданите на ЕС

Европейски представители оповестиха предложенията на английския министър председател Тереза Мей за " уседналост " на жителите на Европейски Съюз във Англия след Брекзит за " незадоволително " и " под упованията ". 

Мей предложи европейските жители, живели 5 години на Острова, да получат статут на " уседналост ", който ще подсигурява правото на хората да останат в страната, както и да се употребяват със здравни и просветителни права, равни с британските. 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер даде през днешния ден знак, че не е изключително вдъхновен от предлагането. " Това е стъпка, само че тази стъпка не е приемлива ", сподели той в коридорите на днешната среща на върха на Европейски Съюз, представен от Българска телеграфна агенция.

Подобно мнение изрази и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, който уточни, че предлагането на Мей е " под упованията ". 

" Правата на жителите са приоритет номер едно за 27-те от Европейски Съюз и ние декларирахме ясно своята позиция. Искаме да подсигуряваме цялостните права на жителите на Европейски Съюз и Обединеното кралство след Брекзит ", посочи Туск.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР