Европейски правоохранителни органи иззеха повече от 1500 преправени на бойни

...
Европейски правоохранителни органи иззеха повече от 1500 преправени на бойни
Коментари Харесай

Мащабна акция на Европол в 24 държави за изземване на пистолети, сред тях и Бъглария

Европейски правоохранителни органи иззеха повече от 1500 преправени на бойни газови револвера при интернационална акция против противозаконната търговия с оръжие, съобщи ДПА, като се базира на Европол.
Основен детайл от акцията, в която взели участие проверяващи от 24 страни, били обиски в България, Република Северна Македония и Румъния. Претърсени били общо повече от 260 адреса и конфискувани над 17 хиляди противозаконни предмета, заяви през днешния ден европейската полицейска организация.
Европол установи, че газовите револвери са употребявани все по-често от нарушители, тъй като може релативно елементарно да се преправят в бойни.
Смятат се, че сходен преправен на военен револвер е бил употребен при убийството на нидерландския проверяващ публицист Петер де Врис в Амстердам предходната година.
Газовите револвери са отбранителни оръжия, които стрелят с халосни или газови патрони.
Смята се също, че нарушители купуват газови револвери, които са доста по-евтини и изцяло законни в Европейския съюз, и по-късно ги придвижват незаконно в страни отвън блока, където притежанието им и търговията с тях са строго регламентирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР