Европейски първенства на всеки две години също биха били удачен

...
Европейски първенства на всеки две години също биха били удачен
Коментари Харесай

Президентът на ФИФА намира за удачно да има Европейски първенства на всеки две години

Европейски шампионати на всеки две години също биха били сполучлив вид, твърди президентът на ФИФА Джани Инфантино.

От известно време насам Световната футболна централа приканва мондиалите да бъдат не през общоприетите четири години, а на всеки 24 месеца. Сега обаче Инфантино приказва същото да се случи и при форумите на Стария континент.

" Световно състезание през две години не е мое предпочитание, а такова на Конгреса на ФИФА, който просто изиска това да бъде разисквано и оценено. Вече направихме обширно изследване, съгласно което от това би имало изгода както от спортна позиция, по този начин и от икономическа ", съобщи президентът в изявление за италианското радио Anch'io sport.

" По-важното е, че това е добре с оглед опазването на локалните шампионати и самите футболисти в тях. Така играчите биха имали по-малко мачове. Европейски шампионати през същия интервал (2 години - бел.ред.) също би било удачно ", добави Инфантино.

" За " концепцията да има шампионат на планетата на всеки две години са единствено ФИФА и Африканската футболна конфедерация, до момента в който срещу са всички останали отпред с УЕФА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР