Европейски лидери се събират днес за неформална среща на високо

...
Европейски лидери се събират днес за неформална среща на високо
Коментари Харесай

Последиците от войната в Украйна да доминират срещата на високо равнище на лидерите на ЕС във Версай

Европейски водачи се събират през днешния ден за неофициална среща на високо ниво във Версай след изпълнени с трескава работа две седмици, през които бяха доставени оръжия, беше даден заслон на съвсем 2 милиона души и на три стадия бяха наложени тежки наказания против Русия поради нашествието в Украйна, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2240
През първия ден от тридневните диалози тематика ще бъде усилването на поддръжката за блока за противопоставяне на икономическите и филантропични последици от войната в Украйна и по какъв начин да бъде понижена зависимостта на Европейски Съюз от вноса на съветски енергийни източници.

Планове, оповестени от Европейската комисия във вторник, обрисуваха пътя за отказването на Европейски Съюз от съветски газ преди 2030 година Постоянните закани от Москва за прекъсване на доставките на газ в допълнение придадоха възприятие на необходимост на полемиките. Някои страни членки на Европейски Съюз " усещат, че нямат избор " за газа, сподели върховен чиновник от Европейски Съюз.

" Идеята е да имаш избор в областта на енергетиката, да не бъдеш прекомерно подвластен ", добави той.

Ще бъдат разисквани и спомагателни ограничения за поддръжка на страни членки на Европейски Съюз покрай Украйна, които обезпечават заслон на стотици хиляди избягали от войната хора.

По информация от чернова на изказване, до която е получила достъп ДПА, украинските очаквания за бързо влизане в Европейски Съюз ще бъдат попарени.

" Украйна принадлежи в европейското семейство ", написа в черновата, която не приканва за напредване на молбата за участие макар натиска от страна на украинския президент Володимир Зеленски за ускорение на процедурата.

В черновата са включени и апели към страните членки на Европейски Съюз да влагат повече пари в защитата.

Те идват, откакто блока достави на Украйна оръжия на стойност 450 милиона евро.

За първи път в историята си Европейски Съюз въоръжава страна в спор, която не е част от съюза. На срещата ще бъде премислено и въвеждането на още наказания против Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР