Европейски лидери преговарят за създаване на център за предоставяне на

...
Европейски лидери преговарят за създаване на център за предоставяне на
Коментари Харесай

Европейски лидери обсъждат център за бежанци в Европа, но извън страните от ЕС

Европейски водачи договарят за основаване на център за даване на леговище в Европа, оповестява " Ройтерс ".

Датският министър председател Ларс Локке Расмусен разяснява, че е в диалози с други европейски водачи разискват основаването на лагер за бежанци с отказано леговище в страна на континента, само че отвън Европейския съюз.

Германия, Холандия и Австрия са измежду държавните управления, участващи в полемиките, и Расмусен се надява, че първичен пилотен план може да проправи пътя за нова европейска система за даване на леговище, в която ще има по-голям надзор, в сравнение с в сегашната система.

" Аз съм оптимист. Въз основа на моите полемики с други европейски водачи и на разговора, който се случва на публично равнище чакам, че ще можем да създадем първата стъпка тази година ", разяснява той.

Разговорите се организират непосредствено сред европейските държавни управления, а не в границите на Европейски Съюз, добавя Расмусен.

" Честно казано, това би било в страна, която не е в листата на желаните дестинации на мигрантите или на трафикантите ", изясни той.

Датският банкет на лица, търсещи леговище, избягали от война и безредици в Близкия Изток и други райони, спада до малко над 1000 през първите четири месеца на тази година, от над 21 000 през 2015 година

В съпоставяне със съседите си Германия и Швеция, Дания по принцип дава по-рядко леговище спрямо размера на популацията си.

Расмусенотказва да разяснява, кои страни са подобаващи за един подобен лагер, само че акцентира, че ще е място, което не е " изключително привлекателно " за трафикантите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР