Европейски фронт в Северна Македония съществува, държавата никога не е

...
Европейски фронт в Северна Македония съществува, държавата никога не е
Коментари Харесай

Буяр Османи: По-добре да направим референдум за ЕС, а не избори

Европейски фронт в Северна Македония съществува, страната в никакъв случай не е била поляризирана на такава повърхност и вместо избори е по-добре да се направи референдум за това дали жителите са за или срещу Европейски Съюз, тъй като това е същинският въпрос, сподели в изявление за ТВ 21 министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи.

Според него в този момент страната би трябвало да се концентрира върху измененията в конституцията, които ще ѝ разрешат да продължи по пътя към еврочленството си, а вярата му е в смяната на разбирането на жителите за европейските процеси и рационалното отношение към измененията в конституцията.

„ Колкото повече европейската концепция идва към Балканите, толкоз повече жителите ще я почувстват. Европейската вълна, която ще пристигна на Балканите, ще обхване жителите на Северна Македония и ще елимнира антиевропейските политици, които се пробват да ѝ попречат. Това ще промени динамичността в страната ”, счита Османи.

Той повтори тезата си, че има заплаха Северна Македония да остане в групата на страните от Западните Балкани с отворени въпроси, към което води неразумната политика на опозицията, написа Българска телеграфна агенция.

„ Европейски Съюз не може да насочи обръщение към Украйна, без да даде опция на Западните Балкани, тъй като ще бъде изгубено доверието в него. Регионът ще бъде разграничен на две групи: страни с отворени проблеми, които официално не могат да получат късмет за бърза процедура на договаряния, и страни, които ще могат да употребяват бързата лента за присъединение. В момента Северна Македония, Албания и Черна гора са във втора група, а Босна и Херцеговина, Сърбия и Косово са в първа група поради отворените въпроси. Възможно е да влезем в групата на страните с отворени въпроси (...). Европейски Съюз ще ни каже да решим въпроса с България, както Сърбия ще би трябвало да реши казуса с Косово, или Косово със Сърбия, или Босна и Херцеговина с Република Сръбска... ние влизаме в тази група. Такава услуга прави на страната тази неразумна политика на опозицията “, уточни Османи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР