Европейски депутати от Интерпарламентарния съюз за Китай призоваха днес, в

...
Европейски депутати от Интерпарламентарния съюз за Китай призоваха днес, в
Коментари Харесай

Призоваха Тайван да приложи по-твърд подход към Китай

Европейски депутати от Интерпарламентарния съюз за Китай приканиха през днешния ден, в третия ден от визитата им в Тайван, за по-твърд метод към Китай, съобщи ДПА.

„ Една реалистична политика към Китай би трябвало да бъде твърда. Мисля, че ще стигнем до такава степен “, сподели на конференция Райнхард Бютикофер от немските Зелени. Коментарът бе изработен единствено ден преди немският канцлер Олаф Шолц да стартира посещаване в Пекин.

Делегацията от европейски законодатели, водена от Бютикофер, обмени през вчерашния ден отзиви с тайванските си сътрудници и беше призната през днешния ден от тайванската президентка Цай Ингвен. Тя писа първото посещаване на съюза в Тайван като „ извънредно значимо “. Интерпарламентарният съюз за Китай е интернационална междупартийна група от законодатели от 29 страни, която има за цел да задълбочи съдействието по въпроси, свързани с Китай.

„ Интерпарламентарният съюз за Китай оказа помощ за координирането на демократичните страни, с цел да отговорят на възходящите провокации на властнически Китай “, сподели тайванският външен министър Джоузеф Ву.

Самоуправляващият се либерален Тайван от дълго време се счита за самостоятелен. Пекин отхвърля формалните контакти сред него и другите страни, защото счита острова за собствен, отбелязва ДПА.

През последните месеци напрежението в района набъбна. Конфликтът към Тайван ще повлияе и на диалозите на Шолц в Пекин.

Бютикофер сподели, че визитата на Шолц в Китай буди разногласия, тъй като „ доста хора се опасяват, че канцлерът няма да направи и каже това, което би трябвало да се направи и каже в Пекин “, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР