Европейската зелена седмица е съпроводена от поредица събития, като всяка

...
Европейската зелена седмица е съпроводена от поредица събития, като всяка
Коментари Харесай

Бургас отбеляза Европейската зелена седмица с поредица събития

Европейската зелена седмица е съпроводена от поредност събития, като всяка година самодейността се организира с друго мото. 
Тази година в Бургас тя ще се организира от 31 май до 06 юни и ще бъде отдадена на „ упоритостта за нулево замърсяване “. 
Ще бъдат прегледани и други значими начинания от Европейския зелен пакт като климатичните начинания, идната Стратегия за химикалите, както и начинания в региона на енергетиката, индустрията, подвижността, селското стопанство, рибарството, опазването на здравето и биологичното многообразие. 
Ето какво включва програмата на Европейската зелена седмица: 
1. Лов на съкровища - Бургас цъфти. 
2. Кампания „ Билки за боклук “ – едноседмична акция, която ще се организира в партньорство с Младежки културен център - Бургас.  
Ще имате опцията да предадете разделно събран боклук след разчистване на определена от вас локация. Необходимо е мястото да бъде снимано преди и след изчистването, а в подмяна ще получите билки, които да засадите там. 
3. Пешеходен маратон – 05.06.2021 г, 7,5 км. 
В събота, след постоянното бягане на феновете на 5-те километра, тръгваме в 10:00 ч. от Пантеона, прекосяваме през „ СимБиотично “ до кв. „ Сарафово “, а след това се връщаме назад. 
По време на пешеходната разходка ще разнообразим деня ви с любопитна информация и обстоятелства, обвързани със самата зелена седмица, биологичните типове по трасето и т.н. 
4. Изложба, въодушевена от пеперудите. 
 Бургас започва рационализация на осветлението по Мария Луиза и Булаир Бургас започва рационализация на осветлението по " Мария Луиза " и " Булаир "
Напредва осъществяването на плана за рационализация на уличното осветяване в Бургас. Обновлението към този момент се случи на бул. „ Тракия&ldqu...
Тази година, във връзка Международния ден на земята, вниманието ни бе ориентирано към едни от най-красивите биологични типове - пеперудите. По този мотив, ви провокираме да ги изрисувате, изработите или пресъздадете по какъвто изобретателен метод вие желаете. Развихрете се! 
Всички участници ще бъдат включени в последващата галерия.
5. Поход - 06.06.2021 г. 
В неделя ще отпътуваме още в 8:30 ч. в посока Малко Търново и ще обиколим любопитни местности, градчета и села, научавайки доста за нашия район.  
6. Конкурс „ Най-добър географски модел “
 Общинският съвет в Бургас одобри промени, които облекчават паркирането в синята и зелената зона Общинският съвет в Бургас одобри промени, които облекчават паркирането в синята и зелената зона
Промени в разпоредбите в Наредбата за платено паркиране дават облекчения за жителите, които имат парцели в синята и зелената зона, н...
Предизвикваме ви да създадете правилен географски модел на бургаския залив, на съответна околност, определена от вас или на друга страна от Европа и света и да допълните модела с забавни детайли от културата и бита на съответната страна или околност.  
Географските модели може да бъдат направени от всевъзможни материали.  
Краен период за предаването им е 04.06.2021 г.  
Всички модели ще бъдат изложени в „ Културен дом на Нефтохимика “ след приключването на състезанието.  
7. Уъркшопи: 
 Новата библиотека в Бургас с удължено работно време Новата библиотека в Бургас с удължено работно време
Заради огромния интерес, от 1 юни новата бургаска библиотека ще проработи с удължено работно време- от 8 ч. сутринта до среднощ. Toва обя...
На 03.06. от 18:00ч. в Експозиционен център „ Флора “ ще се организира уъркшоп „ Тънкостите на компостирането “. 
Ще научим по какъв начин да компостираме, какво да компостираме и ще изработим мини домакински компостер. Лектор ще бъде доктор Стефан Калчев. 
На 04.06 от 10:00ч. до 15:00ч. ще се организира уъркшоп за разработване на бонзаи. Специалистът Трифон Трифонов ще ни опише доста за любопитното японско изкуство.
8. Форум – „ Бургас за младите “ - 01.06 до 04.06. 
9. Конкурс за рисунка на пейки „ Цветният Бургас " (индивидуално или в отбор) с прелиминарен мапинг на пейки, нуждаещи се от ремонт и новаторска концепция за изрисуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР