Европейската версия на футбола надмина по популярност хокея на лед

...
Европейската версия на футбола надмина по популярност хокея на лед
Коментари Харесай

Скокърът вече е спорт №4 в САЩ, задмина хокея

Европейската версия на футбола надмина по известност хокея на лед в Съединени американски щати и към този момент е спорт номер 4 в страната. Според вестник Дейли Мейл, европейският футбол е директно след американския футбол, баскетбола и бейзбола.

Ръстът на интереса към сокъра (както го назовават в САЩ), се потвърждава от последната договорка сред британската Висша лига и американската телевизия NBC. Въпросната тв-компания е платира 2,65 милиарда $, с цел да покаже британското състезание в Северна Америка. От малкия екран прецизираха, че платените пари съвсем са си ги върнали със спонсорски контракти и платени канали.

Освен това, от компанията считат, че с наближаването на Световното състезание по футбол през 2026-а година, на което взаимни домакини са Съединени американски щати, Канада и Мексико, усилва още интереса.

Изследване на компанията Ampere Analysis през ноември сподели, че 49 % от почитателите на спорта гледат предпочитано мачовете от шампионатите в Европа или това на МЛС, до момента в който хокей на лед следят 37 % от спортните почитатели.
 Мино Райола: Мразите Суперлигата, а ненавиждате ли МЛС и НБА?
Мино Райола: Мразите Суперлигата, а ненавиждате ли МЛС и НБА?

" Еднакво е "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР