Европейската централна банка планира да продължи политиката си на увеличаване

...
Европейската централна банка планира да продължи политиката си на увеличаване
Коментари Харесай

ЕЦБ ще продължи политиката си на повишаване на лихвите въпреки предстоящата рецесия

Европейската централна банка възнамерява да продължи политиката си на увеличение на лихвените проценти макар рисковете от идна криза, тъй като съгласно ЕЦБ инфлацията е по-вредна, осведоми Ройтерс.

„ Ще направя всичко по силите си, с цел да подсигурявам, че ние, Управителният съвет на ЕЦБ, няма да се откажем прекомерно рано и че ще продължим да напредваме с нормализирането на паричната политика – даже в случай че нашите затягащи ограничения забавят икономическото развиване ", сподели шефът на Бундесбанк, Йоахим Нагел, на банкова конференция в Германия, отбелязвайки, че е нужно в допълнение нарастване на лихвите.

" Тъй като в обстановка, в която паричната политика излиза над естествената лихвена крива, общите стопански разноски биха били доста по-високи “, добави още Нагел.

Припомняме, че при започване на ноември президентът на ЕЦБ Кристин Лагард съобщи, че инфлацията е по-вредна от рецесията, тъй като прави всички по-бедни.

" Вярно е, че вероятността от криза се е нараснала и несигурността остава висока. При тези условия всички ние би трябвало да си вършим работата. Централната банка би трябвало да се концентрира върху своя мандат. Нашият мандат е ценова непоклатимост и ние би трябвало да го реализираме, като използваме всички принадлежности, с които разполагаме ", уточни Кристин Лагард.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР