Европейската централна банка (ЕЦБ) заяви, че е поискала около 3700

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) заяви, че е поискала около 3700
Коментари Харесай

Европейската централна банка с нечувани мерки срещу коронавируса

Европейската централна банка (ЕЦБ) съобщи, че е поискала към 3700 нейни чиновници на следващия ден да работят отдалечено от домовете си, с цел да тества незабавния си проект за деяние при положение на карантина поради ковид, заяви Ройтерс.

Тестът ще разреши да се открият възможни проблеми, които биха зародили, в случай че разпространяването на новия ковид наложи нуждата част от личния състав на ЕЦБ или всичките й чиновници дълготрайно време да работят отдалечено.

Мярката ще подложи на тестване компютърната инфраструктура. Решението е взето по превантивни съображения, посочи представител на институцията.

Достъпът до постройката няма да бъде неразрешен, само че ЕЦБ чака огромно болшинство от чиновниците й да вземат участие в теста. Той се отнася и за по-чувствителни интервенции като тези в борсовата зала и за чиновниците, отговарящи за системите за европейски заплащания.

ЕЦБ анулира множеството от обществените си прояви за идния месец, само че уточни, че комитетът по паричната политика ще заседава в четвъртък по въпроса за лихвите.

Очаква се в четвъртък институцията да разгласи и нови тласъци в поддръжка на стопанската система за справяне с последствията от ковид като рестриктивните мерки за пътешестване, спада на фондовите тържища и спада на доверието.

Банката е под напън поради епидемията от COVID-19, поради която във вторник Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати намали лихвите си с половин процентен пункт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР