Европейската централна банка (ЕЦБ) трябва да бъде готова бързо да

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) трябва да бъде готова бързо да
Коментари Харесай

Представител на ръководството на ЕЦБ призова за подготовка за бързо намаляване на лихвите


Европейската централна банка (ЕЦБ) " би трябвало да бъде подготвена бързо да промени рестриктивната си позиция на паричната политика ", в случай че растежът на заплатите в еврозоната продължи да се забавя, както се чака, сподели Пиеро Чиполоне в първата си обществена изява като член на ръкооводството на банката.

Чиполоне се причисли към Управителния съвет на ЕЦБ предишния ноември като представител на Италия. Той размени Фабио Панета в борда, който напусна, с цел да оглави италианската централна банка, оповестява в. Financial Times.
Според Чиполоне темпът на напредък на заплатите в еврозоната към този момент е минал своя пик и в този момент се забавя. Въпреки това той добави, че прекомерно бавният растеж на заплатите ще понижи покупателната дарба на европейците, което „ ще окаже напън за понижаване на растежа на продуктивността и заетостта “.

Икономистът уточни също прекомерно бавния напредък на европейската стопанска система и спада на инфлацията през февруари до 2,6%, което е минимумът от повече от две години. В такива условия се усилва относителната сбитост на политиката на ЕЦБ, което „ ускорява причините за поправяне на лихвите ни “.
Подобни изявления трансформират Чиполоне в един от " най-гълъбовите " членове на управлението на ЕЦБ, написа Financial Times.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР