Европейската централна банка (ЕЦБ) предупреждава, че много от финансовите институции,

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) предупреждава, че много от финансовите институции,
Коментари Харесай

ЕЦБ: търговските банки да изпълнят климатичните си ангажименти

Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвестява, че доста от финансовите институции, върху които упражнява контрол, прекомерно постепенно трансформират политиките си, ориентирани към личната им отбрана и тази на цялата банкова система в Европа от въздействието на климатичните промени, съобщи АП.

ЕЦБ регистрира, че е реализиран прочут прогрес, само че резултатите от прегледа на положението на 186 банки, огласени в сряда, демонстрират, че измененията не са разпределени отмерено. " Може да се каже, че 'чашата е на половина пълна'', разгласи в обява в блога към корпоративния уебсайт на Европейската централна банка нейният почитан представител Франк Елдерсон.

Базираната в немския град Франкфурт на Майн банка, която дава отговор за паричната политика на 19-те страни от Европейски Съюз, които са приели еврото за национална валута, дефинира крайни периоди за финансовите им институции до края на 2024 година да приведат политиките си в сходство с условията във връзка с опазването на околната среда. Тя ги тласка да ускорят работа си в тази тенденция.

Банките имат основна роля за действието на европейската стопанска система, защото множеството компании набират нужния им капитал посредством заеми, които те им отпускат, вместо да се обръщат към финансовите пазари, нещо което е особено да вземем за пример в Съединени американски щати, означи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР