Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви стипендия, предназначена за жени, които

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви стипендия, предназначена за жени, които
Коментари Харесай

ЕЦБ отпуска стипендия за жени

Европейската централна банка (ЕЦБ) разгласи стипендия, предопределена за дами, които желаят да получат магистърска степен по стопанска система, съобщи Франс прес. Целта на институцията е да предизвиква диверсификацията в миг, когато съвсем всички постове в ръководството й са заети от мъже, показва Българска телеграфна агенция.
Стипендия на стойност 10 000 евро на човек годишно, покриваща разноските за образование и други спомагателни разноски, ще бъде предоставена на най-вече пет студентки в неравностойно състояние, заяви ЕЦБ.
След като получат дипломите си за магистърска степен, стипендиантките ще бъдат поканени да аплайват за стаж или за докторската стратегия на ЕЦБ. Програмата е с дълготрайност 2 години и е опция да се стартира кариера в европейската банкова институция.
" Опитваме се да бъдем организация, в която разликата е добре пристигнало и която е ценена поради изобилието, което предлага ", съобщи президентът на ЕЦБ Марио Драги.
На върха на франкфуртската институция - в управителния съвет, който взема решенията за паричната политика - има единствено една жена измежду 25-те членове.
ЕЦБ е упреквана, че фаворизира просвета, която е в услуга на мъжете. Това стана още по-очевидно, откакто две ръководителки от органа за банков контрол Даниел Нуи и Сабине Лаутеншлегер бяха сменени предходната година с мъже.
" Убедена съм, че би трябвало да продължим да насърчаваме разнообразието в управленскитe постове ", сподели в изявление пред Франс прес през ноември Сабине Лаутеншлегер. Нейният мандат в борда на шефовете на банката ще завърши през 2022 година.
В началото на 2018 година ЕЦБ се ангажира да усили напъните си да предлага кариерни благоприятни условия на дамите.
Целта е делът на дамите на изпълнителни и управнически позиции да нарасне до надлежно 35 % и 28 % в края на 2019 година по отношение на сегашните 29,7 % и 26,5 процента
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР