Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро представи предложението си за въвеждане

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро представи предложението си за въвеждане
Коментари Харесай

ЕЦБ засилва плановете си за дигиталното евро – крипто общността негодува

Европейската централна банка (ЕЦБ) неотдавна показа предлагането си за въвеждане на цифрово евро, което има за цел да рационализира и хармонизира цифровите транзакции в Европа, както онлайн, по този начин и офлайн.

Тази самодейност, както е показана във видеоклип, споделен от ЕЦБ, има за цел освен да опрости заплащанията, само че и да сътвори нови благоприятни условия за предприятията, занимаващи се с обработка на заплащания. От ЕЦБ подчертаха и евентуалните преимущества на цифровото евро за фирмите, обработващи заплащания, като допуснаха, че то може да насърчи по-сплотена и ефикасна платежна екосистема в Европа.

ЕЦБ очерта разнообразни преимущества на цифровото евро, изключително за европейските снабдители на услуги. В него се показва, че банките и финансовите институции биха могли да извлекат обилни изгоди от това развиване.

Очаква се цифровото евро да направи гражданска война в бизнес средата, като:

  • Да разреши на доставчиците на платежни услуги да популяризират цифровото евро и да работят като главен интерфейс за потребителите.
  • Въвеждане на транспарантен модел за компенсиране на тези снабдители, както и ограничения за обезпечаване на финансова непоклатимост.
  • Стандартизиране на платежните протоколи в цялата еврозона, което ще разреши на доставчиците на услуги да уголемяват безпроблемно активността си в целия район.

Тази стратегическа маневра е на път да поддържа европейската стопанска система посредством опростяване на процедурите за заплащане и повишение на конкурентоспособността на европейските снабдители на услуги. Въпреки оптимистичната позиция на ЕЦБ обаче известието се сблъска със песимизъм от страна на криптовалутната общественост.

Критиците настояват, че цифровото евро значи ненужна концентрация в ера, в която съществуващите цифрови платежни услуги към този момент са ефикасни.

Изразени бяха опасения по отношение на капацитета на цифровото евро да задуши нововъведенията и по-широките последствия от засиленото въздействие на централните банки върху цифровите валути. Преобладаващите настроения измежду скептиците слагат под въпрос нуждата от тази самодейност на пазар, който цени децентрализацията и автономността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР