Европейската централна банка (ЕЦБ) е на мнение, че трайните несигурности,

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) е на мнение, че трайните несигурности,
Коментари Харесай

Трайна несигурност тегне върху Еврозоната, предупреди Марио Драги

Европейската централна банка (ЕЦБ) е на мнение, че трайните несигурности, като се стартира с напрежението в комерсиалните връзки и Брекзита, не престават да попречват стопанската система на Еврозоната. Това съобщи през днешния ден президентът на ЕЦБ Марио Драги на последната си конференция на този пост.

Споменавайки геополитическите фактори, възходящия протекционизъм и уязвимостта на нововъзникващите пазарни стопански системи, Драги, представен от Агенция Франс Прес, оправда амбициозния боеприпас в поддръжка на бизнеса, признат на септемврийското съвещание ЕЦБ, който включва обновяване на стратегия за изкупуване на облигации на стойност 20 милиарда евро месечно от 1 ноември.

Същевременно с това ЕЦБ резервира лихвата по овърнайт депозитите на банките на равнище минус 0,5 на 100. През септември индикаторът бе намален от предходното ниво минус 0,4 на 100. Основната рента по рефинансирането остава на нулево ниво.

Драги отново прикани държавните управления в Eврозоната да отговорят на свръхлибералната парична политика на ЕЦБ с по-високи страни разноски, съобщи ДПА.

Страните би трябвало да водят фискална политика, която е удобна за растежа, сподели Драги на конференция след съвещанието на банката по паричната политика. Той добави, че страните с фискално пространство би трябвало да работят, съобщи Българска телеграфна агенция.

Драги отхвърли рецензиите против демократичната парична позиция на банката, като съобщи, че съгласно най-новите стопански данни за Еврозоната новият кръг от тласъци " е оневинен ".

На 1 ноември той ще съобщи поста си на някогашния ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард след осем години отпред на централната банка на Еврозоната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР