Европейската Супер Лига е факт – снощи късно вечерта 12

...
Европейската Супер Лига е факт – снощи късно вечерта 12
Коментари Харесай

Барселона, Манчестър Юнайтед и още 10 водещи отбора няма да играят в Шампионската лига

Европейската Супер Лига е реалност – нощес късно вечерта 12 от най-популярните футболни клубове от Англия, Испания и Италия оповестиха за основаването на новото съревнование, което непосредствено ще се конкурира с Шампионската лига. Мачовете ще се играят през седмицата, а сезонът ще стартира през август.

Основателите са отборите на Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Арсенал, Тотнъм, Интер, Ювентус и Милан.

Още три клуба ще бъдат поканени да станат създатели. Освен 15-те създателя в надпреварата ще вземат участие още 5 тима, които ще бъдат поканени на база представянето им през последната година.

Форматът на новия шампионат включва две групи по 10 тима. Първите трима от всяка група автоматизирано се класират за четвъртфиналите, а тимовете на 4 и 5-то място ще играят спомагателен плейоф.

„ Пандемията разкри, че е нужна стратегическа визия и търговски метод, с цел да се усили цената и помощта в интерес на футбола като цяло. През последните месеци имаше натоварен разговор с ръководещите органи по отношение на бъдещеия формат на европейските надпревари. Клубовете създатели не считат, че решенията, предположени от УЕФА вземат решение главните въпроси, които са нуждата да се оферират по-висококачествени мачове, по този начин и да се получат в допълнение финансови запаси за целия свят на футбола “, се споделя в общо известие на 12-те тима.

Плащанията за взаимност ще бъдат по-високи от тези, генерирани все още от УЕФА и се чака да надвишават 10 милиарда евро за интервала на уговорката на клубовете.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е първи президент на новосформираната Суперлига. „ Ще помогнем на футбола на всички равнища и тойще заеме полагащото му се място в света “, разяснява той.

От УЕФА разясниха, че ще създадат всичко допустимо, с цел да спрат този „ безсрамен план “, заяви Би Би Си.

Срещу лигата се изрече даже и английският министър председател Борис Джонсън.

Фенове на 12-те тима по целия свят се опълчиха на концепцията, като считат, че „ Футболът умира, с помощта на алчността на тези, които ръководят водещите тимове “, като доста от тях обявиха, че стопират да купуват артикули на обичаните си тимове.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР