Европейската стоманодобивна федерация Юрофер излезе с официална позиция, че причините

...
Европейската стоманодобивна федерация Юрофер излезе с официална позиция, че причините
Коментари Харесай

Стоманодобивният сектор в Европа се опасява от загубата на работни места

Европейската стоманодобивна федерация Юрофер излезе с публична позиция, че аргументите на американския президент Доналд Тръмп да наложи мита върху стоманата и алуминия са неуместни, а мярката може да коства десетки хиляди работни места на континента, съобщи Асошиейтед прес.

Според началник на Юрофер Аксел Егерт оправданието с националната сигурност, което употребява Тръмп, и свързването на митата с финансирането на НАТО е неуместно.

Европейски Съюз е изнесъл към 5,5 милиона тона стомана в Съединени американски щати предходната година и европейските стоманодобивни компании се тормозят, че може да изгубят достъп до американския пазар.

Егерт уточни, че загубата на износа към Съединени американски щати, наред с упования всеобщ импорт в Европейски Съюз, може да коства десетки хиляди работни места в европейската стоманодобивна индустрия и обвързваните браншове.

Германският министър на стопанската система Бригите Циприс подлага на критика през днешния ден " протекционизма " на наложените от Тръмп мита, заяви Франс прес.

Това е протекционизъм, засегнатост към близки сътрудници - Европейски Съюз и Германия - и към свободната търговия, съобщи тя.

Шефът на мюнхенския институт Ифо (Ifo) Клеменс Фуст дефинира митата като " рисково отклоняване ", съобщи ДПА.

Европейски Съюз би трябвало да отговори с рестриктивни мита, само че също по този начин би трябвало да се обърне към Съединени американски щати и да предложи в допълнение отваряне на европейския пазар за американски артикули, в случай че блокът бъде изключен от митата, сподели през днешния ден Фуст.

Финландската министърка на външната търговия Ан-Мари Виролайнен изрази безпокойствие от новите американски мита и акцентира, че е значима единната позиция на Европейски Съюз по въпроса, добавя ТАСС.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР