Европейската среща на върха в Брюксел завършва този следобед без

...
Европейската среща на върха в Брюксел завършва този следобед без
Коментари Харесай

Европейският съвет завършва без ясен компромис за брекзит

Европейската среща на върха в Брюксел приключва този следобяд без явен компромис за брекзит и с неразбираемо бъдеще след него.

Тази заран ръководителят на Съвета Доналд Туск се срещна на четири очи и с английския министър председател Тереза Мей. Тя обаче не е поканена на разискванията за брекзит, който текат сега. Затова пък през вчерашния ден на работна вечеря Мей пледира за начало на договаряния за връзките след брекзит. Само че няма задоволителен прогрес по първата фаза на договарянията, съгласно евролидерите. Те още веднъж упорстват (и надали ще отстъпят) на първо време развода, след това ще приказваме за търговски връзки.

Англия би трябвало да заплати сред 60 и 100 милиарда евро за излизането си от Съюза, пресмята Брюксел и това е въпросът, който блокира всевъзможен компромис за момента.

Снощи се говореше за пари и по различен мотив. По гледище на немския канцлер Ангела Меркел евролидерите желаеха понижаване на предприсъединителнте дотации за Турция. Причината – противоречие с критериите за правова страна и права на индивида.

Краят на срещата на върха е в ранния следобяд.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР