Европейската специализирана прокуратура проверява Оперативна програма „Околна среда”. Това обяви

...
Европейската специализирана прокуратура проверява Оперативна програма „Околна среда”. Това обяви
Коментари Харесай

Асен Личев: Европейската прокуратура проверява ОП „Околна среда”

Европейската профилирана прокуратура ревизира Оперативна стратегия „ Околна среда”. Това разгласи екоминистърът Асен Личев.

Проверката е подхваната след писмо на някогашния министър Емил Димитров, с което той изпраща ОПОС на прокуратурата, като преди този момент го е наградил с 200% ДМС, съобщи още министър Личев.

„ Първата работа на Европейската прокуратура в България се оказа, че е обвързвана с Министерство на околната среда и водите и неприятното ръководство на ОПОС”, сподели Личев.

Той разяснява и по какъв начин са харчени пари във ВиК бранша.

„ Над 4,6 милиарда са дадени за ВиК бранша, като парите са били за канализация, пречиствателни станции и понижаване на водните загуби”, изясни Личев. „ Виждате какъв е резултатът от тези пари, изключително във връзка с намаляването на водните загуби”, разяснява министърът и даде и образци.

„ В Бургас – 600 милиона, в Монтана – 63 милиона лв.. 1 към 10. Тези пари са дадени за канализация, пречиствателни станции и понижаване на водните загуби. Над 4,6 милиарда единствено по ОПОС и единствено от ПУДОС”, съобщи Личев.

Служебният министър на околната среда осведоми също, че строителният надзор е почнал процедура по прекъсването на строителството на СПА хотел призрак, чието доизграждане бе почнало на първа линия над плаж " Бутамята " в Синеморец.

Преди седмица протестиращи настояха за неотложно прекъсване на градежите в Синеморец и по крайбрежието на парк " Странджа ".
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/400981274787917
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР