Европейската сметна палата започва проверка на изграждането на пътища в

...
Европейската сметна палата започва проверка на изграждането на пътища в
Коментари Харесай

Европейската сметна палата ще проверява строежа на пътища в България

Европейската счете палата стартира инспекция на построяването на пътища в България, Чехия, Полша и Испания, финансирани от Европейски Съюз.

Цел на инспекцията е да се откри дали дейностите на Европейската комисия и отпуснатите средства обезпечават прогрес към по-добра пътна съгласуваност. Палатата отбелязва, че построяването на пътища и подобряването на тяхната досегаемост предизвикват икономическия напредък. В региона на пътните транспорти по данни от 2016 година работят над 11 млн. души - над пет на 100 от заетите в Европейски Съюз.

Уточнява се, че през 90-те години на предишния век Европейска комисия сложи цел за създаването на трансевропейска транспортна мрежа (TEN-T), която до 2030 година да разполага със приключени девет съществени коридора с дължина към 40 000 километра от Балтийско море до Атлантическия океан и от Скандинавието до Средиземноморието. До 2050 година задачата е да бъдат свързани всички райони в Европа.

От 2007 до 2020 година Европейски Съюз обезпечава за градежа на пътища към 82 милиарда евро, ориентирани главно към страните от Централна и Източна Европа. Палатата регистрира, че към този момент в тази част на Европейски Съюз свързаността е незадоволителна и ще ревизира дали Европейска комисия следи за навременния градеж и поддръжката на новите пътища. Очаква се данните от инспекцията да бъдат показани при започване на идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР