Европейската сметна палата не е открила нито една грешка в

...
Европейската сметна палата не е открила нито една грешка в
Коментари Харесай

Борисов: Извървяхме дълъг път, за да върнем доверието на нашите европейски партньори

 Европейската счете палата не е разкрила нито една неточност в стратегиите, които България извършва със средства от бюджета на Европейски Съюз. Това сочи годишният отчет на Европейската счете палата за финансовата 2019 година.

За първи път не сме измежду одитираните страни по линия на кохезионната политика в региона на икономическото, общественото и териториално доближаване. След направени инспекции няма открити неточности и в земеделието при политиките за стабилно потребление на естествените запаси.

През последните години извървяхме дълъг път, с цел да върнем доверието на нашите европейски сътрудници в България. Не беше надалеч времето, когато бяха замразени средства по предсъединенителните стратегии ИСПА, ФАР и САПАРД поради проблеми с корупцията. Хората помнят по какъв начин и през 2013 бяха спрени еврофондовете при кабинета " Орешарски ". Общото сред тези грандиозни управнически провали е, че се случиха при нашите съперници, които може би поради късата си памет - през днешния ден още веднъж желаят властта.

За мен няма по-добър израз на доверието към нас от контрактувания предходната година рекорден европейски бюджет за България от 29 милиарда евро. Ние сме измежду дребното страни в Съюза, които ще получат повече средства - над 1 милиарда евро.

Огромен триумф беше и приемането на страната в Европейския банков съюз и чакалнята на " Еврозоната ". Всичко това постигнахме с доста работа и увереност. Превърнахме се в прогнозируем и порядъчен член на Европейски Съюз. И до през днешния ден оставаме най-истинската опция на банкрутиралите банки и спрените евросредства, написа Борисов в своята фейсбук страница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР