Европейската служба за гранична и брегова охрана (Фронтекс) потвърди днес

...
Европейската служба за гранична и брегова охрана (Фронтекс) потвърди днес
Коментари Харесай

Фронтекс потвърди за случай на изоставени голи мигранти край гръцките брегове на Марица


Европейската работа за гранична и брегова защита (Фронтекс) удостовери през днешния ден случай, при който в края на предходната седмица гръцките управляващи откриха 92 мигранти, изоставени без облекла покрай река Марица (Еврос), съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 695
Служители на службата са оказали помощ на гръцките граничари при спасяването на хората, заяви представител на Фронтекс късно нощес.

От Фронтекс показаха, че мигрантите са били открити съвсем изцяло голи, а някои от тях са били засегнати. Предприето е следствие по случая.

Гръцкият министър за миграцията и убежището Нотис Митаракис заяви през днешния ден, че е уведомил Европейската комисия за случая. Митаракис също по този начин разгласи, че ще повдигне въпроса пред Организация на обединените нации по време на визитата си в Ню Йорк идната седмица.

Атина и Анкара през уикенда си насочиха взаимни обвинявания за случая. 

Гръцките управляващи и медии разгласиха фотография на голите мигранти в събота. Някои от мигрантите твърдяха, че са били превозени до границата в три автомобила на турските управляващи, откъдето са били изпратени през реката с дребни надуваеми лодки.
 
Фронтекс и гръцките гранични чиновници са дали на мигрантите храна и облекла, оповестиха от европейската работа за гранична и брегова защита.

Смята се, че хората са пътували от Афганистан, Сирия и Пакистан. 

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу пък упрекна през днешния ден Фронтекс, че подценява " закононарушенията на Гърция " против незаконните мигранти, осведоми турската държавна телевизия ТРТ-Хабер. 

Само през последната седмица в Егейско море бяха открити телата на четирима незаконни мигранти. Всичко това е последица от дейностите на гръцките управляващи, които оставят хората да умират в морето, сподели Чавушоглу, който приказва на конференция в Истанбул след срещата на външните министри на страните членки на Организацията на тюркските страни.

Според Чавушоглу " Фронтекс подценява грубите нарушавания на интернационалното право от страна на Гърция ", които постоянно водят до човешки жертви. 

Стига се до такава степен, че координатите на трагичните произшествия с мигранти се трансформират, като се показват за турска територия, съобщи той.

Атина се пробва да образува мнението, че насилието против мигрантите се прави на турска територия. За страдание, страните от Европейски Съюз одобряват за истина всичко, което споделят в Гърция, добави турският външен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР