Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) започна разследване на

...
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) започна разследване на
Коментари Харесай

Европейската служба за борба с измамите разследва Фронтекс

Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) стартира следствие на Европейска организация за гранична и брегова защита (Фронтекс), заяви през днешния ден представител на службата, представен от ДПА.

" ОЛАФ може да удостовери, че е почнала следствие против Фронтекс ", споделиха от пресцентъра на ОЛАФ в изказване.

" Тъй като следствието продължава, ОЛАФ не може да даде повече детайлности. Това се постанова за отбрана на поверителността на настоящите и възможните последващи следствия, на последващите правосъдни производства, на персоналните данни и процесуалните права ".

" Фактът, че ОЛАФ прави следствие, не значи, че обхванатите от него физически и юридически лица са направили неправда или машинация . ОЛАФ изцяло съблюдава презумпцията за непорочност и правото на отбрана на физическите и юридическите лица, обхванати от следствието ", прецизираха обаче от пресслужбата.

Разследванията са свързани с изказвания за тормоз, неприятно отнасяне и връщане на мигранти, декларирали четирима представители на Европейски Съюз пред изданието " Политико ", съгласно което следствието е почнало при започване на месеца.

Говорителят на Фронтекс Крис Боровски съобщи, че организацията " напълно сътрудничи на ОЛАФ " при следствието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР