Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) приключи мащабни разследвания,

...
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) приключи мащабни разследвания,
Коментари Харесай

ОЛАФ: През България са минавали престъпни транзитни операции

Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) завърши огромни следствия, с които за следващ път показва потенциала си за разкриването и следствието на комплицирани схеми за машинация в Европа и отвън нея, оповестиха от дирекция "Защита на финансовите ползи на Европейски Съюз " (АФКОС). Разследванията на ОЛАФ варираха от огромни случаи на машинация, при които измамниците извличат облаги от декларирането на по-ниски стойности от действителните за артикули, импортирани в Европейски Съюз, до разкриването на проведени незаконни групи, извършващи измами със средства, предопределени за селското стопанство, или на измами при огромни инфраструктурни планове.

Тенденциите в следствията на измами както и съответни случаи и интервенции, ръководени от ОЛАФ, са показани в оповестения през днешния ден (7 юни) годишен отчет. В него се сочи, че по време на едно особено следствие, ОЛАФ е проверила 110 директни интервенции, докладвани от Агенция "Митници " в България. Агенцията открила, че интервенциите са били непозволено изчистени.

Транзитните интервенции са почнали през 2006 година в разнообразни държави-членки като Полша, Унгария, Германия, Франция, Литва и Словакия. За всички тези интервенции два български митнически офиса са посочени като офис-дестинации за крайни получатели в Сърбия и Турция. Въпреки това, инспекция на тези български митници, където би трябвало да са били обработвани директните интервенции, открила, че нито транспортните средства, нито стоката в миналото е била физически показана на митницата. Допълнителни инспекции разкрили, че в някои от случаите лъжливите електронни позволения на интервенциите заемат място няколко часа откакто те са инициирани, което е физически невероятно заради нужното за превоз време.

Българските митници били осведомени както от сръбските, по този начин и от турските им сътрудници, че въпросните транспорти в никакъв случай не са влизали физически на територията на тези две страни. Измамните позволения на интервенциите са осъществени посредством злотворен програмен продукт, който дава опция да се проникне в българската система за пренос от разстояние, се сочи още в отчета.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР