Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) настоя МВР да

...
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) настоя МВР да
Коментари Харесай

ОЛАФ иска от МВР да върне на ЕС парите за джиповете

Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) настоя Министерство на вътрешните работи да върне близо 6 милиона евро в бюджета на Европейски Съюз поради. Службата твърди, че е допустимо чиновници на министерството да са направили и незаконна корист с власт, а рекомендацията е българската прокуратура да организира следствие.

Вътрешното министерство е употребило парите за покупка на високопроходими коли от складови наличия, вместо нови . Проверката на ОЛАФ е почнала през юли 2018 година след сигнал за машинация и заграбване на средства от европейския фонд за вътрешна сигурност, ръководен от Министерство на вътрешните работи.

Разследването на ОЛАФ е завършило през декември предходната година, оповестява Българска телеграфна агенция. Европейската работа предлага парите да бъдат върнати и да стартира следствие против чиновници на министерството. От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха коментар по тематиката.

Става дума за доставката на 350 високопроходими транспортни средства за потребностите на Министерство на вътрешните работи (до този миг се знаеше, че поръчката е за 290 джипа – бел.ред.). От ОЛАФ са разпитани всички съществени участници в подготовката и осъществяването на търга. Всички заинтригувани страни в следствието са сътрудничили напълно на европейските чиновници.

Европейската работа е открила, че Министерство на вътрешните работи е позволило нарушаване поради едностранна смяна на тръжните условия и вместо високопроходими коли е избрало да обезпечи коли от различен клас (SUV). Разследването е завършено с рекомендация към Европейската комисия да възвърне 5 948 569 евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР