Европейската шампионка по шахмат Виктория Радева, която е част от

...
Европейската шампионка по шахмат Виктория Радева, която е част от
Коментари Харесай

Европейската шампионка по шахмат Виктория Радева посети училището си в Пловдив

Европейската шампионка по шахмат Виктория Радева, която е част от отбора ни, който завоюва историческата отборна купа за България, се върна за малко в Търговската гимназия в Пловдив.

С доста неспокойствие тя прекрачи прага на гимназията, където съгласно нея са минали най-хубавите години от живота й. Там я посрещнаха сегашни възпитаници и нейните учители, които не пропущат нито една нейна изява.

" Прекрасно е, изобщо, тези 5 години аз мога да ги нарека като най-хубавите в моя живот. Имах прелестни учители, прелестни другари. Въпреки, че към този момент съм 4-ти курс, и минаха толкоз години към този момент, бих се върнала, бих ги изживяла. Просто, липсва ми, драго ми е на сърцето и постоянно ще я нося Търговската гимназия в моето сърце и се надявам по-късно и сестра ми, и децата ми един ден да учат тук ", показа Виктория Радева пред камерата на Българска национална телевизия.

На срещата Вики описа за триумфите си, за метода си на живот по време и отвън надпреварите, и с подготвеност отговаряше на многочислените въпроси към нея. Тя разкри и най-голямата си мечта- основаването на устойчиво семейство с полезности, такова, в каквото сама е отраснала. За това и осъзнава отговорността, да бъде образец за по-младите.

„ Човек постоянно би трябвало да носи някаква отговорност без значение с кой се среща, тъй като аз съм на този принцип, че където и да си, ти би трябвало да си светлина, да светиш. Да даваш най- положителното от себе си. Да благославяш хората с каквото можеш. Но за мен е една привилегия, че това мога да го върша и в последна сметка всички сме хора. Всички бъркаме. Аз не съм безгрешна, само че се усещам благословена с цялото това нещо, което се случва към мен ", сподели още европейската шампионка по шахмат.

Най- разчувствани от срещата с европейската шампионка бяха представители на шахматния клуб към гимназията, които премериха сили с Виктория в директна борба с черно-белите фигури. Докато се играеха партиите част от нейните учители се върнаха във времето, когато са й преподавали.

„ За мен е чест Вики Радева да бъде посетител в нашето учебно заведение. Бяхме го възнамерявали от дълго време. Залата беше в ремонт. Реконструирахме я, и ето, че една наша фантазия се сбъдна. За Вики, какво да ви кажа? Следя безусловно всички нейни изяви и триумфи. Присъствала съм на всички нейни награждавания в град Пловдив. За мен чест, за учениците ни може да бъде единствено един заслужен образец ", показа Веселка Цекова – шеф на Националната комерсиална гимназия.

„ Вики Радева е измежду най- запаметяващите се възпитаници, които съм имала, макар, че преподавам от 9 години към този момент. Аз бях нейна класна. Класът в който тя беше е от доста интелигентни, доста другарски настроени възпитаници. Тя сътвори страхотни другарства, в действителност, които и до ден сегашен са с нея и я поддържат. Тя беше доста усърдна и доста бързо възприемаше материята, която й преподавах. Аз й преподавах счетоводство. Една комплицирана материя, изключително за възпитаници 9-10 клас. Така, че тя бързо възприемаше, доста добре се справяше в занятията, и това се вижда и в нейните триумфи “, сподели и Мария Калинова - класен началник на сполучливата ни състезателка по шахмат.

Традициите в шахмата в Търговската гимназия в Пловдив са дългогодишни, а учебното заведение работи по доста разнообразни посоки и стратегии като дипломат на Европейския парламент. Именно, това дава религия на учителите, че страната ни има положително бъдеще.

Вижте репортажа във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР