Европейската шампионка по бокс за девойки от 2017-а и четвърта

...
Европейската шампионка по бокс за девойки от 2017-а и четвърта
Коментари Харесай

БГ талант гори до 2023-а заради допинг

Европейската шампионка по бокс за девойки от 2017-а и четвърта на младежката олимпиада в Буенос Айрес 2018 - Горяна Стоева, е със спрени права поради позитивна допинг проба, оповестява вестник “Меридиан Мач” в днешния си брой. Това демонстрира актуализирания лист на родната Антидопингова организация. Интересното в тази ситуация е, че Горяна, която има два сребърни медала от шампионати на Стария континент - 2018-а за девойки и 2016-а за девойки, е дала позитивната проба, до момента в който е тествана извънсъстезателно с тим по кикбокс. Това сочи информацията на Антидопинговата организация, където в полето за спорта, в която се изявява Стоева, написа “кикбокс и муайтай”. Горяна е дала позитивна проба за кленбутерол и наказването й изтича на 19 май 2023 година

Истината е, че от години насам Стоева съчетава двата спорта - бокса и кикбокса, и програмата й е доста натоварена. Тя даже е националка и в двата типа спорт. Иначе като дребна Горяна стартира с карате, след това се трансферира в кикбокса, а най-после и в бокса.

За последно тази година Стоева се пусна на европейското по бокс за дами до 22 години във Владикавказ през март, където отпадна на четвъртфиналите. Същия месец взе участие и на шампионат в Рига, където завоюва сребърен орден.

“Последното й присъединяване при нас беше през март и по-късно девойките бяха разпуснати. По-късно няколко пъти я търсих, с цел да пристигна на лагер, само че тя сподели, че не може, тъй като е заета - учела, с цел да стана служител на реда. Но аз настоявах и продължавах да я диря, само че тя стартира да не ми подвига телефона. След това приказвах и с родителите й, само че и те ми споделиха, че има изпити. После другите девойки от тима ми споделиха, че са я видели на Белмекен с отбора по кикбокс. Малко по-късно от федерацията ми споделиха да не я диря повече, тъй като е дала позитивна допинг проба. Жалко, тъй като е доста надарено момиче и можеше да се развие в идващите години”, съобщи треньорът на женския ни народен тим Фикрет Ереджебов пред “Меридиан Мач” .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР