Европейската шампионка Миглена Селишка постигна две победи и е на

...
Европейската шампионка Миглена Селишка постигна две победи и е на
Коментари Харесай

Два полуфинала и спор за бронз на Световната купа в Белград

Европейската шампионка Миглена Селишка реализира две победи и е на полуфиналите при 50-килограмовите на Световната купа по битка в Белград. На старта националката съкруши Жули Сабати (Франция) с 6:0, а на четвъртфиналите надви и над шампионката на Полша Анна Лукашик с 5:2. Така в следобедния сеанс Селишка ще спори за място на финала с рускинята Екатерина Полешчук, бронзова медалистка от международното през 2019-а.



До полуфинала доближи и Юлияна Янева в категория до 72 кг, откакто прегази с 9:0 Лус Клара Васкас (Аржентина). А идната й противника ще бъде словачката Сузана Молнар, номер 1 в Европа при кадетките. Янева пък има сребро от европейско и международно за девойки.

При 53-килограмовите Сезен Белберова, трета на Евро до 23 година през 2019-а, стартира с триумф против испанката Марина Флорес Пуеда с 4:0, само че на четвърфиналите бе спряна от опитната полякиня Роксана Марта Зашина, медалистка от международно и европейско състезание, с 0:2. Белберова има късмет да продължи, в случай че съперничката й победи в идната среща германката Хемер. Полуфиналите срещи стартират в 18 часа българско време.

При мъжете в класическия жанр предстоящата с интерес среща сред олимпийския първенец Артур Алексанян и Кирил Милов на репешажите в категория до 97 кг пропадна. Представителят на Армения не се яви на наложителния кантар сутринта, а държанието му бе изтълкувана като знак на митинг против съдийството на шампионата. Още в квалификациите той се срещна с другия любимец за златото в категорията - Муса Евлоев (Русия), повторен номер 1 в света, и загуби с 1:5. Битката бе "игра на нерви ", неведнъж прекъсвана, реферите постоянно спираха офанзивите на арменеца, а самият Алексанян им отвърна с усмивка и ръкопляксане.

Така напред в репешажите трябваше да продължи неговият противник - швейцарецът Дамян Вон Еув, само че той пък получи лекарска възбрана и Милов записа служебна победа, която го прати в спор за бронза против иранеца Сарави. Персиецът е първенец на Азиатските игри и трети от мондиала до 23 година през 2019-а. Милов пък зад тила си има сребро от международно и европейско състезание при мъжете. Финалите стартират довечера от 19 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР