Европейската шампионка до 18 г. Денислава Глушкова спечели титлата на

...
Европейската шампионка до 18 г. Денислава Глушкова спечели титлата на
Коментари Харесай

Титла за Денислава Глушкова и 50 точки за ранглистата на WTA

Европейската шампионка до 18 година Денислава Глушкова завоюва купата на сингъл на шампионата от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това е първи от трите следващи шампионата там с награден фонд от по 25 хиляди $. Надпреварата носи точки за класация на WTA. Турнирите в Санта Марина ще продължат до 23 октомври.

18-годишната Глушкова, която взе участие с " уайлд кард ", победи във финала Мария Бондаренко от Русия с 6:3, 6:3 и завоюва първия си трофей на ITF при дамите.

За триумфа си българката проработи 50 точки за ранглистата на WTA.

На финала на сингъл при мъжете седмият в схемата румънец Себастиан Джима победи втория подложен поляк Макс Касниковски със 7:5, 6:2.

Тези шампионати са следващата отлична опция за българските тенисисти да натрупат както точки за интернационалните класации, а също по този начин и спортен опит в своята страна.

Санта Марина e дълготраен сътрудник на Българската федерация по тенис и сполучливото съдействие продължава и в този момент. Това са и следващите надпревари от обичайно богатия календар в Санта Марина.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР