Европейската прокуратура с акция в Столична община заради ремонта на

...
Европейската прокуратура с акция в Столична община заради ремонта на
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова коментира проверката на европрокуратурата за жълтите павета

Европейската прокуратура с акция в Столична община поради ремонта на жълтите павета в София. Изземват се документи от офиси на Столичната община, свързани с ремонта на историческия център на София. Според проверяващите има съмнения за злоупотреби в размер на 3 млн. евро европейски средства.

Прокурорите са изискали от Столичната община документи, свързани с ремонта на жълтите павета, като кметът Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска съобщи, че съгласно нея акцията е обвързвана с една от двете компаниите, които са изпълнявали публичната поръчка в региона на бул. „ Цар Освободител “ и площад „ Народно заседание “. Според следствието на европейската прокруратура от изпълнителите на ремонта са показани подправени документи с погрешна информация.

" Аз нямам никакви терзания от тази инспекция. Единственото терзание е времето, в което се прави. Предоставяме документи на всички, през днешния ден предоставихме всички документи, които ни бяха изискани на ГДБОП. Знаете, че секторът, който беше безобразно подреден, не е заплатен, а неговата стойност е 206 000 лв. и нито лев не е заплатен. Беше наложена и санкция за увреждане на павета. Ако някоя компания е направила нещо неправилно, би трябвало да си носи отговорност, както и всички, които се открият в хода на инспекцията, само че за мен няма нищо притеснително, с изключение на времето ", съобщи Фандъкова.

Кметът на София добави, че от няколко месеца тече инспекция на ремонта на жълтите павета от разнообразни служби и са предоставени всички документи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР