Европейската прокуратура разследва 9 български дружества, които са заподозрени в

...
Европейската прокуратура разследва 9 български дружества, които са заподозрени в
Коментари Харесай

Европрокуратурата конфискува строителна техника за милиони от БГ фирми

Европейската прокуратура проверява 9 български сдружения, които са обвинени в осъществяване на измами за приемане на средства от Европейски Съюз. По-рано тази седмица, на 22 март, бяха осъществени 25 обиска в София и други градове в областите София, Перник и Монтана и бяха разпитани 10 обвинени, съобщи бТВ.

 

 

Разследваните лица са шефове, притежатели и представители на сдружения, които са кандидатствали и получили средства от Европейски Съюз по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", която е ориентирана към дребни и междинни предприятия и има за цел да усъвършенства развиването на българската стопанска система.

 

Те са обвинени в присъединяване в проведена незаконна група и в показване на подправени документи и заявления за нелегално приемане на тези средства.

 

По искане на обслужващия европейски делегиран прокурор и с разрешението на Специализирания углавен съд на България Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) извърши 25 претърсвания на жилища, офиси, хранилища и транспортни средства, благосъстоятелност на тези сдружения.

 

По време на претърсванията са конфискувани огромно количество документи и съоръжение (самосвали, багери, челни товарачи), което е било закупено с получените средства, на стойност 6 млн. евро.

Разследването към момента продължава.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР