Европейската прокуратура разкри мащабна схема за измами с ДДС във

...
Европейската прокуратура разкри мащабна схема за измами с ДДС във
Коментари Харесай

Европрокуратурата разкри най-голямата схема за измами с ДДС в ЕС

Европейската прокуратура разкри огромна скица за измами с Данък добавена стойност във всички 22 страни, които вземат участие в институцията. Сред тях е и България, както и други страни от Европейски Съюз като Унгария, Ирландия, Швеция и Полша и трети страни като Албания, Китай, Мавриций, Сърбия, Сингапур, Швейцария, Турция, Обединените арабски емирства, Съединени американски щати.

Операцията с кодово име “Адмирал ” е против най-голямата незаконна скица за измами с Данък добавена стойност, разкривана в миналото в Европейски Съюз. Щетите досега възлизат на 2,2 милиарда евро, само че следствието на проведените незаконни групи, които стоят зад схемата продължава.

От Европейската прокуратура оповестиха, че са се провели полицейски акции в 14 страни - Белгия, Кипър, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Литва, Люксембург, Холандия, Португалия, Румъния, Словакия и Испания. На 12 и 13 октомври са се провели и акции в Чехия, Унгария, Италия, Холандия, Словакия и Швеция.

Разследването е почнало през април 2021 година, когато излиза наяве, че португалската данъчна работа в Коимбра ревизира по съмнение за измами с Данък добавена стойност компания, продаваща мобилни телефони, таблети, слушалки и други електронни устройства. За случая е осведомена европрокуратурата.

Съвместно с представители на Европол и националните правоприлагащи органи са открити връзки сред обвинената компания в Португалия и близо 9000 други юридически лица и повече от 600 физически лица, ситуирани в разнообразни страни. Осемнадесет месеца след приемане на първичния отчет, най-голямата машинация с Данък добавена стойност, разследвана в миналото в Европейски Съюз, е разкрита.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР