Европейската прокуратура, оглавявана от Лаура Кьовеши, е постигнала присъда срещу

...
Европейската прокуратура, оглавявана от Лаура Кьовеши, е постигнала присъда срещу
Коментари Харесай

Винар от Пловдив договори лека присъда с Лаура Кьовеши

Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, е постигнала присъда против шеф на винарска компания в Пловдив, оповестиха от офиса на Кьовеши в четвъртък.

Управителят, чието име не се огласява, се е споразумял с европрокуратурата за 1-годишна условна присъда и санкция от 2000 лева Споразумението е утвърдено от спецсъда. " Сега " не съумя да го откри в електронното му деловодство, където би трябвало да се качват правосъдните актове. Странно е, че българската прокуратура, която всекидневно се хвали и за доста по-дребни присъди, премълчава тази.

Тя е за опит за машинация, обвързвана с еврофондове, ориентирани към поощряване на износа на вино отвън Европейския съюз. Осъденият е показал подправени документи при кандидатстване за финансиране, заяви европрокуратурата. " Бяха предотвратени вреди за бюджета на Европейски Съюз на стойност съвсем 400 000 евро. Това е първата присъда по следствие на Европейската прокуратура (ЕППО) в България ", гласи още известието на Кьовеши.

През март 2020 година винарската компания кандидатства за 390 452 евро дотации от Европейски Съюз в бранша на виното и лозята, с цел да насърчи износа за Русия, Беларус и Виетнам от 2021 до 2023 година За да извърши условията за приемане на финансова помощ, всеки предстоящ бенефициент би трябвало да показа три самостоятелни предложения пред Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ).

При инспекцията си от ДФЗ са открили, че две от трите показани компании в действителност не са издали никаква оферта. Фондът е сезирал Върховната касационна прокуратура, а Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане. След като стартира активността си през 2021 година, Европейската прокуратура е поела случая.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР