Европейската прокуратура (EPPO) в София разследва два хотела в ски

...
Европейската прокуратура (EPPO) в София разследва два хотела в ски
Коментари Харесай

ЕП разследва български хотели заради злоупотреби с COVID субсидии

Европейската прокуратура (EPPO) в София проверява два хотела в ски курорт за измама със дотации за COVID-19, оповестиха от прокуратурата, без да прецизират за кои ски курорт в страната става въпрос, нито за кой хотел. 

Тази заран Главна дирекция " Национална полиция " са почнали обиск в обектите. През 2020 година и 2021 година разследваната компания е получила 220 000 евро от Европейския обществен фонд (ЕСФ) по три оперативни стратегии. Субсидиите по тях са били предопределени да компенсират възнагражденията на личния състав, когато туризмът спря по време на пандемията.

Има подозрения, че някои от чиновниците са били помолени от работодателя си да върнат част от получените заплати и че от тяхно име са фалшифицирани документи, с цел да се потвърди, че са получили паричното обезщетение ", пишат от независимата работа на Съюза.

Европейската прокуратура е самостоятелната прокуратура на Европейския съюз. Тя дава отговор за следствието, наказателното гонене и осъждането на закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР