Европейската прокуратура (ЕП) в София съобщи в сряда, че е

...
Европейската прокуратура (ЕП) в София съобщи в сряда, че е
Коментари Харесай

Европрокуратурата внесе ново обвинение за измама със земеделски субсидии за 190 000 евро в България

Европейската прокуратура (ЕП) в София заяви в сряда, че е внесла обвинителен акт за машинация със дотации.

Новината идва няколко дни откакто Екологичен потенциал за нелегално получени над 220 000 евро от земеделския фонд на Европейски Съюз.

Новото обвиняване е по следствие на планове за развъждане на селскостопански артикули, напълно финансирани от Европейски Съюз. Според него през януари 2020 година обвиненият е кандидатствал от името на три разнообразни сдружения пред Държавен фонд " Земеделие " - Областна дирекция Пловдив за средства от Европейски Съюз от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ).

Средствата са отпуснати на България, по схемата за обвързана поддръжка за развъждане на зеленчуци. Общата сума, за която обвиненият е кандидатствал, е 190 000 евро. Разследването е открило несъответствия сред заявената продукция и фактически получената годишна продукция.

Ако бъде приет за отговорен, обвиненият може да бъде наказан на до 6 години отнемане от независимост и санкция до 5000 евро.

Прокуратурата на Европейския съюз е самостоятелната прокуратура на Европейски Съюз. Тя дава отговор за следствието, наказателното гонене и предаването на съд на закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз. Първото дело по следствие в България., а самата институция беше основана през 2019 година

стартира следствие за корист с евросредства при ремонт на пътища в община Бойчиновци . Миналата година имаше инспекции за злоупотреби и пране на пари по, както и, свързани с нездравословни излъчвания в България.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР