Европейската прокуратура е завела дела за измами с бюджета на

...
Европейската прокуратура е завела дела за измами с бюджета на
Коментари Харесай

За 1 г. Европейската прокуратура наложи запори, в пъти над годишния й бюджет -

Европейската прокуратура е завела каузи за измами с бюджета на Европейски Съюз, по които са наложени запори на имущество за 259 млн. евро. Запорираното имущество е на стойност, четири пъти по-голяма от годишния бюджет на новата евроструктура.

Това се схваща от известие във връзка навършването на 1 година от началото на работата й.

Прокуратурата на Европейски Съюз е получила 4006 сигнала за вероятни нередности и е подхванала 929 инспекции. Повдигнати са 28 обвинявания, по четири от тях са произнесени присъди, демонстрират данните, представени от Българска телеграфна агенция. 

Най-големият дял на подадените сигнали е от държавни институции (1921), следват известията от частните организации (1841) и от институциите на Европейски Съюз (231). Често разследваните случаи засягат повече от една страна.

Количеството на постъпващите данни е нееднакво и постоянно е незадоволително, се показва в известието. Европейската прокуратура регистрира, че това лимитира опциите за засичане и следствие на закононарушенията, а по този начин страните не могат да възстановят средствата, с които е злоупотребено.

По данни на прокуратурата на Европейски Съюз единствено от измами с Данък добавена стойност годишните загуби за бюджета са сред 30 милиарда и 60 милиарда евро. Особено в днешната икономическа конюнктура е изненадващо, че към момента би трябвало да се изяснява потребността от решителна битка с проведената престъпност, прибавя Европейската прокуратура.

Правилата за работата на прокуратурата на Европейски Съюз плануват новата европейска институция да се занимава със случаи, при които има подозрения за злоупотреби със средства от бюджета на Европейски Съюз - измами, корупция, пране на пари на стойност над 10 000 евро и трансгранични измами с Данък добавена стойност на стойност над 10 милиона евро.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР