Европейската прокуратура е повдигнала обвинение на българин заради измама с

...
Европейската прокуратура е повдигнала обвинение на българин заради измама с
Коментари Харесай

Европрокуратурата обвини българин за измама с 220 хил. евро., взети от европейски и държавни фондове

Европейската прокуратура е повдигнала обвиняване на българин поради машинация с евросредства. Това излиза наяве от прессъобщение на европейския орган.

Срещу неназования български жител има публикуван обвинителен акт поради това, че е употребявал подправени документи, с цел да получи нелегално над 220 хиляди евро от европейски и национални фондове.

Според събраните доказателствата обвиненият е подал по електронен път планово предложение до българския Държавен фонд " Земеделие " за създаване на отоплителна, вентилационна и климатична апаратура. Проектът е финансиран с европейски и национални средства - 85% от парите са от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони (ЕЗФРСР), а останалите 15% от държавния бюджет на България.

Твърди се, че обвиненият е показал погрешна информация - три предложения от евентуални подизпълнители за построяването на такава апаратура - с цел да наподобява, че дава отговор на изискванията за приемане на евросредства.

Ако той бъде потвърден за отговорен, може да бъде осъден с до 6 години затвор.

Според отчета на Европейската прокуратура за миналата 2023 година органът е разследвал 203 вероятни измами с европейски средства в България, като общата стойност на евентуалните вреди е близо 884,9 млн. евро. Осъдени обаче все още няма.

Най-засегнатите са стратегиите за районно и градско развиване, както и стратегиите за развиване на селското стопанство и селските региони.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР