Европейската полицейска служба, Европол, съобщи днес, че е разположила екипи

...
Европейската полицейска служба, Европол, съобщи днес, че е разположила екипи
Коментари Харесай

Европол е разположила екипи по границите на Украйна

Европейската полицейска работа, Европол, заяви през днешния ден, че е разположила екипи по границите с Украйна в прилежащите страни, с цел да се бори с прехвърлянето на нарушители и „ терористи “, опитващи се да влязат в Европейски Съюз дружно с бежанския поток, съобщи " Франс прес ".

Целта е да бъдат защитени Европейски Съюз и бежанците от престъпните закани, уточни ведомството в официално съобщение.

По искане на тези страни, Европол изпраща сътрудници в Литва, Полша, Румъния, Словакия и Молдова, а скоро ще изпрати и в Унгария.

Тези екипи, включващи специалисти от Европол и други експерти, подкрепят управляващите на страните в границите на вторичния надзор по сигурността и инспекциите по външните граници на Европейски Съюз.

Тяхна задача е да събират информация на място, да разпознават нарушителите и терористите, мъчещи се да обхванат в Европейски Съюз дружно с бежанците, и да употребяват обстановката. Вторичният надзор е значим инструмент за ръководство на солидния приток бежанци от Украйна, отбелязва Европол.

Над 4 милиона бежанци са отпътували от Украйна след нахлуването на Русия в страната, сочат данни на Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР